10 Nisan 2011 Pazar

Biyometrik Güvenlik Sistemlerine Genel Bir Bakış

Cuma, Aralık 17th, 2010 at 9:34 pm  

Günümüzün en önemli problemlerinden birisi bilgi güvenliğinin sağlanmasıdır. Şirketler ve kurumlar sahibi oldukları bilgilerin saklanması için büyük bir gayret sarfetmektedir.

Bilgi gizliliğinin en önemli yönlerinden birisi ortamlara ancak yetki sahibi kişilerin ulaşmasını sağlamaktır. Gerçek dünyada gerekli olan mühür, imza gibi tanınma alametleri dijital dünyada geçerli olamamaktadır. Dijital dünyada tanımanın sağlanması matematiksel algoritmalardan geçmektedir. Kişilerin parmak izi, iris gibi kişisel özellikleri matematiksel verilere dönüştürülerek karşılaştırma yapılır.

Yazımızın konusu bu tanılama şekillerinden Biyometrik güvenlik sistemleridir.

Özellikle Tıp ve savunma sistemleri sektörleri başta olmak üzere birçok sektörde biyometrik güvenlik sistemleri çok önemlidir. Biyometrik güvenlik sistemlerinde parmakizi, iris,ses,el geometrisi gibi fizyolojik özellikler  kullanılmaktadır.

Örneğin parmak izi okuyucu sistemlerinde kişinin parmak izi matematiksel algoritmaya çevrilerek, sistemdeki diğer parmak izleriyle karşılaştırılır.

Günümüzde kullanılan biyometrik sistemler şunlardır:

Parmak izi

DNA

El geometrisi

                                                                                        

Tagged with: Biyometrik güvenlik sistemleri • parmak izi • Parmak izi okuyucu

Filed under: Pdks

Like this post? Subscribe to my RSS feed and get loads more!

Comments RSS Feed TrackBack URI Leave a ReplyCevabı iptal etmek için tıklayın.

Name (required)

Mail (will not be published) (required)

Website

KategorilerParmak izi kilitParmak izi sistemleriParmak izi tanımaPdks Anahtar KelimelerParmakizi okuyucularparmak izibilmak tp100biyometrik ürünlerParmak İzi OkumaParmak izi okuyucu sistemleri fiyatlarıparmak izi okuma sistemleriParmak izi tanıma sistemleriparmak izi okutma cihazlarıtp100Parmak izi sistemleriParmak izli sistemleryüz tanımaparmak izi okuyuma kapasitesidamar okutma sistemlerigeçiş kontrol sistemleriBiyometrik güvenlik sistemleriParmak izi tanımaİris okuma sistemleriparmak izi okuyucu sistemleripersonel takip sistemleriParmak izi okuyucupersonel devam kontrolwebsite tonight analytics
Archives Nisan 2011Aralık 2010

This blog copyright © Parmak izi okuyucu



View the Original article

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder